Hendoweg 3, 9101 PC Dokkum

Over het bedrijvencentrum

Het Bedrijvencentrum Dokkum is gevestigd in het voormalige kaaspakhuis op het goed bereikbare industrieterrein Betterwird. In 1996 is het opgericht door ondernemers van de Vereniging van Handel en Industrie Dokkum en Omgeving in samenwerking met de gemeente Dongeradeel. Sinds de oprichting is het uitgangspunt het aanbieden van betaalbare ruimten voor startende ondernemers om van hieruit de onderneming verder te kunnen opbouwen. Ook wordt, indien gewenst, advies of ondersteuning op het gebied van financiële zaken, marketing of netwerken aangeboden. Aan het Bedrijvencentrum zijn een bestuur, directeur, facilitair beheerder en een contactpersoon verbonden.

Op de begane grond beschikken de units over een overheaddeur en een toegang vanuit het gebouw. Op de eerste verdieping zijn de units vooral geschikt voor commerciële of administratieve doeleinden. Maar ook zorg- en welzijn gerelateerde bedrijven passen prima binnen het Bedrijvencentrum. Er is een goederenlift aanwezig.

Het pand heeft twee ingangen die beiden op werkdagen overdag vrij toegankelijk zijn. Er is een modern intercomsysteem, zodat de toegangsdeuren ’s avonds of in de weekenden op afstand geopend kunnen worden voor bezoekers. Praktisch en veilig.

Het Bedrijvencentrum investeert in duurzaamheid en het vernieuwen van ruimten. Zo zijn er in de afgelopen jaren zonnepanelen geplaatst, is de beglazing aangepast en is overgegaan op LED-verlichting. Het gebouw voldoet aan de eisen van deze tijd.

Ruimten worden ongemeubileerd opgeleverd. Het gebouw beschikt boven en beneden over een toiletgroep. De centrale ruimten worden twee maal per week schoongemaakt.

Twee maal per jaar wordt een huurdersoverleg georganiseerd.